Вбивства Юрія Вербицького та В’ячеслава Веремія на Майдані: детективи завершили досудове розслідування

Дата: 01 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

ДБР завершило досудове розслідування та скерувало до суду обвинувальні акти щодо трьох тітушок, яким закидають убивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції гідності.

Про це повідомляє ДБР на своєму сайті.

Вбиті В’ячеслав Веремій та Юрій Вербицький

Окрім умисного вбивства їм також закидають замахи на вбивство інших протестувальників та заподіяння їм тілесних ушкоджень.

Слідчі звинувачують одного з фігурантів у колабораційній діяльності, бо він є “почесним президентом” федерації боксу в російських бойовиків на Донеччині. Окрім цього, він може бути причетним до створення етнічних військових підрозділів, що сьогодні воюють проти України.

За даними правоохоронців, ідеться про колишнього віцепрезидента Донецької федерації боксу.

Усі фігуранти справи переховуються від правосуддя на території Росії.

У ДБР кажуть, що за результатами роботи слідчих за цими епізодами  до суду  загалом скерували 13 обвинувальних актів щодо 25 цивільних осіб, більшість із яких (18) з яких за спеціальною (заочною) процедурою. Щодо п’ятьох суди вже встигли ухвалити обвинувальні вироки. 

Раніше ZMINA повідомляла, що обвинувачені у викраденні Луценка та Вербицького можуть вийти на свободу. 

Нагадаємо, що рано-вранці 21 січня 2014 року група тітушок викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з лікарні та вивезла до лісу за Києвом. Чоловіків катували, однак згодом зловмисники відпустили Луценка, який зміг вийти з лісу та зателефонувати друзям. Того ж дня Вербицького знайшли мертвим.

За сім років за звинуваченнями в злочинах, скоєних проти учасників Революції гідності, набув чинності лише 21 вирок. Затягування судами розгляду матеріалів у справах Майдану в Офісі генерального прокурора називають тенденцією.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter