Співачка Оля Полякова подає до суду на видання “Главред” через бодишеймінг доньки

Дата: 17 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Українська співачка Оля Полякова заявила, що подає до суду на українське видання “Главред” через новину під назвою “Полякова показала доньку, яка сильно розповніла, і змусила її тренуватися”, у якій автор вдався до бодишеймінгу і Бодишеймінг – критика інших за особливості зовнішності, що виходять за межі так званих загальноприйнятих стандартів краси. та оцінкових суджень. 

Про це артистка повідомила на своїй сторінці в інстаграмі. 

Скриншот відео з тренування, яке стало “інфоприводом” для новини

Так, 13 липня співачка опублікувала відео, на якому вона займається спортом разом зі своєю старшою донькою Машею та тренером. Деякі користувачі почали писати коментарі з приниженнями та критикою зовнішності дівчини, інші – підтримували та хвалили її.

Цього ж дня на сайті “Главред” зʼявилася новина під заголовком “Полякова показала сильно розповнілу доньку і змусила її тренуватися”, де автор зазначає, що “довгі ноги Маші стали коротшими та повнішими”. 

У відповідь Полякова записала звернення, в якому пообіцяла подати до суду і довести справу до кінця.

“Звертаюся до видання “Главред”, яке сьогодні випустило бодишеймерську статтю про мене та мою дитину. За кордоном вас би стерли просто, відмінили б. І ще стягнули б багато мільйонів євро. У сучасному світі бодишеймінг, особливо дітей, сильно карається. І я вас покараю. Я прямо зараз звертаюся в суд, скільки б це не тягнулося і скільки б мені це не коштувало – я доведу це діло до кінця”, – заявила вона.

Артистка наголосила, що прагне показати, що в розвинутій країні бодишеймінг будь-якої людини є абсолютно неприйнятним, а ті, хто його чинить, мають бути покарані.

Після цього “Главред” видалив матеріал та всі дописи на своїй інстаграм-сторінці, а також опублікував вибачення. Редакція видання, як зазначається в повідомленні, вивчила ситуацію і цілком визнає свою провину, погоджуючись із тим, що матеріал написаний у неприпустимій формі й суперечив етичним нормам.

“З журналістом, який опублікував матеріал, була проведена відповідна розмова щодо ситуації. Наш працівник усвідомив власну помилку і глибоко шкодує за завдану артистці Ользі Поляковій та її доньці Марії моральну шкоду. Перепрошуємо і щиро розраховуємо на розуміння”, – пише “Главред”. 

У відповідь Полякова записала ще одне звернення, у якому розповіла, що представники редакції звʼязалися з нею та її донькою і запитали про те, що саме вони можуть зробити, щоб розвʼязати цю проблему. Співачка попросила журналіста, який написав матеріал, записати публічне відеозвернення з вибаченням. 

“Нам сказали, що показувати обличчя журналіста – це неетично. Тобто написати образи на всю країну в публічному просторі – то етично, а вибачитися – неетично. Написати звернення на сайті – замало. Кожен журналіст має відповідати й думати про наслідки, перш ніж писати бодишеймерські статті”, – пояснила вона.

Наразі інформації щодо розвʼязання конфлікту чи позов до суду в публічному просторі немає. 

Нагадаємо, що торік в Іспанії також спалахнув бодишеймерський скандал. Рекламна кампанія, яку розпочав уряд Іспанії, спричинила скандал через скарги моделей на те, що їхні фото використали без дозволу. Крім того, зображення однієї з моделей відредагували: замість протеза у фотошопі їй “домалювали” ногу.

Фото обкладинки: інстаграм Олі Полякової

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter