На Харківщині чоловік втратив пальці, наступивши на міну “Пелюстка” у траві

Дата: 18 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Харківщині на території деокупованого села Токарівка Дергачівської громади 52-річний чоловік випадково наступив на ворожу протипіхотну міну ПФМ-1 “Пелюстка”, яка знаходилась у високій траві.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС в Харківській області.

На зображенні може бути: 1 особа та текст «що робити, якщо побачили небезпечний предмет? не пидходьте, не торкайтеся, не перемщуйте вдйдть на безпечну видстань тим же шляхом не використовуйте поблизу телефони повдомте дснс або нацполцю за телефонами 101 102 попередьте оточуючих про небезпеку дочекайтеся приёзду ΠΙΡΟΤΕΧΗΙΚΙΒ дснс украйни област! неуважнсть TA нехтування правилами безпеки можуть вартувати вам життя!»

Внаслідок вибуху чоловік отримав травматичну ампутацію пальців правої ступні, його відправили на лікування у медзаклад.

Рятувальники вкотре звернулися до українців з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку.

“Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків. Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, заплави річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією”, — йдеться в повідомленні.

У разі виявлення підозрілого предмета необхідно повідомити про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами “101”, “102” або “112”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Харківщині внаслідок підриву на невідомій вибухівці загинула жінка, троє дітей та чоловік отримали поранення. Трагедія трапилась 2 червня поблизу сіл Морозова Долина та Леміщине. 37-річна жінка загинула на місці. Троє дітей, серед яких дві дівчинки 12 й 15 років та 12-річний хлопчик, а також батько отримали поранення, тож їх шпиталізували.

Нагадаємо, що внаслідок повномасштабного вторгнення Росії Україна стала однією з найбільш замінованих країн у світі. За попередньою оцінкою Світового банку, аби виправити це треба 37,4 мільярда доларів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter