У Кабміні планують доповнити статут Нацполіції для боротьби з дискримінацією та сексуальними домаганнями на роботі

Дата: 27 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд України схвалив законопроєкт, який пропонує доповнити статут Національної поліції нормами щодо запобігання випадкам дискримінації за ознакою статі та сексуальних домагань на робочому місці.

Про це написав постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Пропонується доповнити Дисциплінарний статут Національної поліції України нормами, якими зобовʼязати поліцейських не допускати дискримінації, у тому числі за ознакою статі, чи сексуальних домагань, а керівника – організувати службову діяльність підлеглих з неухильним дотриманням принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків“, – йдеться в повідомленні.

Як  зазначив Мельничук, законопроєкт визначає особливості формування дисциплінарної комісії, яка буде проводити службове розслідування, повʼязане з дискримінацією.

Передбачається, що у складі комісії жінки та чоловіки будуть представлені у рівному співвідношенні.

Відомо, що станом на кінець липня 2022 року, в системі Міністерстві внутрішніх справ працювали і несли службу понад 66 тисяч жінок.

Нагадаємо, під час гендерного аудиту в публічному секторі “Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на державній службі України”, який проводили навесні 2023 року, 12% працівників центральних органів виконавчої влади як чоловіків, так і жінок, заявили, що стикалися з різними виявами дискримінації та сексуальними домаганнями на робочому місці. Однак лише 0,7% з них звернулися по допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter