До літа завершать черговий етап випробування жіночої військової форми вітчизняних виробників

Дата: 29 Березня 2023
A+ A- Підписатися

До кінця поточного року в Україні планують завершити випробування партії зразків форми для військовослужбовиць. 

Про це розповіли в уряді. 

Нині в ЗСУ служить 41 тисяча жінок, а ще близько 19 тисяч є цивільними працівницями, каже міністр оборони Олексій Резніков.

“Безпосередньо в бойових діях бере участь близько 5 тисяч жінок. Окрім зручної форми, ми також продовжуємо і роботу щодо забезпечення наших захисниць бронежилетами з урахуванням антропологічних особливостей. Експериментальний зразок бронежилета для жінок уже розроблено, проведено низку робочих зустрічей із представниками потенційних виробників, які спроможні виготовляти бронежилет для захисниць”, – додає міністр. 

Разом з тестуванням форми у війську тривають і випробування зразків жіночої білизни, наданих громадськими організаціями “Forma two” та “Смілива Україна”.

Якщо зразки отримають схвальні відгуки військовослужбовиць, то управління матзабезпечення Міноборони до травня розробить відповідну технічну специфікацію.

Нагадаємо, що з 2014 року кількість жінок у Збройних силах України зросла у два з половиною рази. У ЗСУ позитивно ставляться й до ідеї створення окремого бойового підрозділу, що складався б виключно з жінок. 

ZMINA розповідала, з якими проблемами стикаються українки в армії, а також, як їх можна розв’язати. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter