Львівський медіафорум розпочав збір грошей для “Суспільне Херсон”

Дата: 04 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Львівський медіафорум” (Lviv Media Forum) оголосила про збір мільйона гривень на відновлення філії “Суспільне Херсон”: під час окупації міста росіяни захопили, розікрали та фактично знищили офіс медіа.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ГО.

Джерело: фейсбук-сторінка ГО “Львівський медіафорум”

У повідомленні наголосили – щоб відновити студію, потрібен не один мільйон.

“Але сьогодні ми можемо закупити телефони, ноутбуки, диктофони та камери для журналістів Суспільного. Для тих, хто під час окупації, ризикуючи життям, були чи не єдиним голосом для місцевих жителів та доносили правду про те, що відбувається в місті. Для тих, хто 24/7 працювали в евакуації: готували новини й монтували сюжети. Для тих, хто нині в Херсоні під щоденними обстрілами документують воєнні злочини росіян, щоб ми мали більше шансів притягнути їх до відповідальності”, – сказали в організації.

Щоб долучитися до благодійного збору коштів, треба зайти на спеціально створений сайт. Там можна прочитати історії працівників медіа та жителів Херсона, подякувати й зробити будь-який внесок.

У ГО “Львівський медіафорум” пообіцяли щотижня звітувати про суму, яку вдалося зібрати.

“Кожен донейт і кожне “дякую” мають значення. Зробімо цей 1 000 000 разом”, – закликали у Lviv Media Forum.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що журналісти херсонського медіа Кавун.City оголосили збір коштів для придбання повербанків на сонячних батареях, щоб жителі міста змогли заряджати гаджети незалежно від наявності електропостачання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter