Журналісти Кавун.City оголосили збір коштів на повербанки для херсонців

Дата: 18 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Журналісти Кавун.City оголосили збір коштів для придбання повербанків на сонячних батареях, щоб жителі Херсона змогли заряджати гаджети незалежно від наявності електропостачання.

Відповідне звернення оприлюднили на сайті видання.

Джерело: kavun.city

Вони наголосили на тому, що саме такий запит надійшов від херсонців. До того ж така ініціатива принесе користь не лише зараз, коли світла в місті немає взагалі, а й протягом тривалого часу, адже, скоріш за все, проблеми з електрикою — не на кілька днів, кажуть журналісти.

“11 листопада 2022 року Херсон звільнили від російської окупації! Втім, відходячи, росіяни підірвали лінії електропередач і повністю знеструмили місто. Потроху інфраструктура відновлюється, але проблеми зі світлом будуть у херсонців ще довго. Ми хочемо допомогти”, — йдеться в повідомленні.

Журналісти пояснили, що вартість повербанку на сонячній батареї складає від 1 тисячі гривень до майже 8 тисяч. Оптимально для того, аби кілька людей могли заряджати гаджети, треба придбати кілька повербанків за середньою ціною 3–5 тисяч гривень. Тому вони поставили за мету зібрати 40 тисяч гривень.

“Від одного повербанку одночасно можуть заряджати гаджети 3–5 осіб в залежності від моделі. Отже, за добу можна надати можливість зарядити гаджети мешканцям кількох приватних будинків або й цілому під’їзду багатоповерхівки”.

Придбані повербанки надсилатимуть до Херсона виключно тим людям, які зможуть надати безперешкодно можливість заряджати гаджети щонайменше 20 людям протягом світлового дня, включно з вихідними. Це волонтери, голови ОСББ, власники магазинів, кафе тощо.

Збір оголосили на рахунок громадської організації “Фундація імені Августа Вірлича” (посилання є в статті на сайті), з якого здійснюється оплата за товар. Журналісти гарантують, що звітуватимуть за кожний платіж.

Також кошти можна надсилати на картку головної редакторки Кавун.City Євгенії Вірлич, а вона надішле через сайт на рахунок громадської організації. Номер картки Монобанку 4441114413223577

Також херсонцям можна допомогти, подарувавши такий повербанк.

Якщо є питання, відповіді можна отримати, надіславши їх на редакційну пошту: kavuncity.red@gmail.com

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до звільненого від російських окупантів Херсона 16 листопада доправили 210 терміналів “Старлінк”, згодом пообіцяли доставити ще 60 Wi-Fi точок з інтернетом по всій області.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter