“Дякую лікарям, що залишився собою”: адвокат Масі Найєм розповів про стан після поранення на фронті

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Український адвокат Масі Найєм, який на початку червня отримав важке поранення на фронті, досі перебуває в лікарні, однак почувається краще.

Про це він розповів “Телебаченню Торонто”. 

Інформація про поранення Найєма з’явилася 5 червня. 

За словами адвоката того дня він разом з побратимами мав знайти дорогу через річку Сіверський Донець, щоб у разі, якщо розіб’ють міст, українські військові могли побудувати понтонну переправу.

“Ми їхали за людиною, яка знала місцевість, заїхали на місце. Хотіли тільки вийти подивитись, але почали переставляти машину, і в цей момент наїхали на міну. Один з моїх побратимів загинув на місці. Інший мій друг зараз ще в лікарні, в нього важчий стан, ніж у мене. Але є надія, що він прийде до тями й усе буде добре… Його дружина казала, що в нього є певні реакції, коли до нього звертаються. Це дає надію, що мозок відновиться. Мені принаймні дає надію”, – каже Найєм.

Досі не зрозуміло, на якій міні підірвалися військові, а тому щодо ситуації проводять розслідування. 

“Точно не російська (міна. – Ред.), тому що на той момент росіяни туди не заходили. Чи наша і яка, хто поставив, з якою метою, чому не попередили – це все розслідується і з часом буде зрозуміло… Комунікація в армії потребує покращення. Все, що стосується мінних загороджень, мінних карт, – це дуже серйозні питання. Коли ми відходимо і на цих мінах підриваються російські військові – це добре. Коли ми відходимо і певні проблеми стаються з нашими – це погано, і я вважаю, що війна – це конкуренція помилок: хто більше зробить помилок – той швидше програє. Або в кого менше ресурсів на ці помилки. У нас мало ресурсів для цих помилок”, – зазначає адвокат.

У лікарні Найєм має провести ще декілька місяців, однак уже зараз почувається краще й навіть сам може ходити собі по чай:

“Осколок розбив мені око, зламав мені тут кістку й вилицеву кістку. Кістку, яка тримала залишки мозку, зараз замінено титановою. Найнебезпечніше було в тому, що певна гематома могла тиснути на мозок і це могло б призвести до поганих наслідків. Але дякую лікарям, що я при пам’яті, залишився собою”.

Нагадаємо, що Найєм воював на Сході України проти російських окупантів ще 2014 року, а у 2016-му був демобілізований. Після початку повномасштабного вторгнення Росії повернувся до лав ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter