Киянину, який намагався розбестити дівчинку у львівській школі, загрожує до восьми років за ґратами

Дата: 21 Липня 2022
A+ A- Підписатися

До суду скерували справу щодо чоловіка, якого торік затримали у Львові та звинуватили у спробі розбестити неповнолітню.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Скріншот із запису камери відеоспостереження школи №43 у Львові

50-річного киянина правоохоронці затримали торік у грудні. Сталось це після того, як поліцейські у фейсбуку написали про розшук зловмисника, який намагався розбестити в шкільній вбиральні семирічну ученицю другого класу.

Як тоді з’ясували журналісти ZAXID.net, випадок трапився ще 9 грудня в закладі №43, а поліція дізналася про нього від батьків потерпілої 13 грудня.

Щоб потрапити до школи, зловмисник вбрався в жіночий одяг, а дівчинці назвався лікаркою і попросив роздягнутись. Через те що дитина тривалий час була відсутня на уроці, за нею в туалет вийшла вчителька, яка й злякала чоловіка. 

Згодом з’ясувалось, що киянина вже розшукували за подібний злочин у столиці. Там він за таких же обставин вчинив розпусні дії відносно малолітньої дитини в школі. Йому оголошували про підозру, однак він зміг сховатись від слідства, внісши заставу, й тому потрапив до розшуку. 

“Затриманий – раніше судимий за аналогічні злочини. Відповідно до вироку Голосіївського районного суду у грудні 2019 року його було засуджено до 12 років позбавлення волі, однак 10 вересня 2021 року звільнено на підставі так званого “Закону Савченко”, – розповідають в Офісі генерального прокурора.

Наразі суд обрав чоловіку безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою. Санкція інкримінованої йому статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі. 
 
Нагадаємо, що у Луцьку правоохоронці оголосили підозру 72-річному тренеру, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх спортсменок. Тепер чоловікові загрожує до 12 років за ґратами. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter