У Луцьку 72-річному тренеру оголосили підозру за розбещення неповнолітніх

Дата: 09 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У Луцьку правоохоронці оголосили підозру 72-річному тренеру, його підозрюють у розбещенні неповнолітніх спортсменок. Тепер чоловікові загрожує до 12 років за ґратами. 

Про це повідомили у поліції Волинської області.

Фото: Волинська обласна прокуратура

Під час слідства встановили, що чоловік з 2012 по 2021 роки вчиняв кримінальні правопорушення проти статевої свободи та недоторканності своїх вихованок.

“Використовуючи авторитет та вплив, він принижував і залякував дівчат, змушував їх оголюватись та вчиняти непристойні дії. Розпусні дії сексуального характеру проти волі неповнолітніх влаштовував і в приміщенні тренувального закладу у Луцьку. Під час санкціонованого обшуку слідчі вилучили в його кабінеті предмети, що свідчать про ці дії”, – зазначили у поліції.

Наразі відомо про 5 неповнолітніх потерпілих, які написали відповідні заяви до поліції.

Тренера звинувачують за ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України (вчинення сексуального насильства щодо неповнолітніх осіб) та за ч. 2 ст. 156 ККУ (розбещення неповнолітніх) тощо.

За процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури, зловмиснику 8 липня оголошено підозру.

За скоєне тренеру загрожує до 12 років позбавлення волі. Прокурори наполягатимуть на обранні підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у 2020 році Україна імплементувала підписану ще 13 років тому Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція. Відтоді правоохоронці мають кримінально переслідувати людей за дії сексуального характеру з дітьми, а на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter