У справі про вбивство нідерландського журналіста Пітера де Вріса затримали двох нових підозрюваних

Дата: 08 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Нідерландські правоохоронці затримали двох нових підозрюваних у справі про вбивство журналіста-розслідувача Пітера де Вріса влітку 2021 року.

Про це пише AP.

Пітер де Вріс. Джерело: AP/Пітер Деджонг, Файл

У нідерландській колонії Кюрасао в Карибському морі 4 липня затримали 27-річного чоловіка, в Іспанії — 26-річного підозрюваного. Обидва — громадяни Нідерландів і будуть екстрадовані до країни для суду.

Імен затриманих прокуратура не називає, як і не уточнює їхньої ймовірної ролі в убивстві медійника.

Ще двом підозрюваним — імовірному кілеру та водію авто, на якому він утік, судовий вирок мають оголосити 14 липня. Обвинувачення вимагає для них довічного ув’язнення.

Нагадаємо, що Пітера де Вріса, який писав про злочинний світ, розстріляли 6 липня 2021 року в центрі Амстердама.

Через декілька годин поліція арештувала підозрюваних: 21-річного голландця Делано Дж. та 35-річного поляка Каміля І., водія, який, нібито, допоміг йому залишити місце вбивства. 

У жовтні того ж року розпочалося слухання щодо двох обвинувачених у його вбивстві.

До вбивства поліція надавала де Врісу охорону, оскільки тому погрожували через участь у справах проти відомих нідерландських злочинців, а також через те, що він виступав радником важливих свідків у суді.

Де Вріс часто брав участь у телепрограмах і ставав автором гучних розслідувань. Зокрема, писав про викрадення 1983 року тогочасного очільника пивного концерну Heineken Фредді Гайнекена. У 2013 році одного з учасників цього викрадення Віллема Голлеедера засудили за те, що він погрожував Врісу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter