У Херсоні окупанти призначили адміністраторкою свого телеканалу прибиральницю

Дата: 27 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсоні окупанти призначили прибиральницю адміністраторкою свого пропагандистського телеканалу “Таврія”, створеного на місці захопленої ними філії “Суспільного”. 

Про це повідомив менеджер Херсонської філії “Суспільного” Михайло Сваричевський.

Фото: “Вести Крым”

“Майже 4 місяці окупації будівель “Суспільне. Херсон”, і ось перші прояви ТРК “Таврія”. Оголошення про набір людей було як від імені окупаційної влади, так і нібито від імені телерадіокомпанії “СКІФІЯ”. Кадрова політика “Таврії” заслуговує окремої уваги – адміністраторкою ТРК “Таврія” призначено Лілію Макарову. Жодного стосунку до трудового колективу філії вона не має. Лілія працювала у нас прибиральницею згідно з договором про надання послуг”, – розповів Сваричевський.

Макарова, за його словами, погодилася співпрацювати з окупаційною владою добровільно.

Також менеджер “Суспільного” наголосив, що техніка з філії ймовірно знаходиться у Криму. 

“Все це свідчить про те, що орки не розуміють подальшого розвитку подій, вони не знають, що робити з Херсоном, не знають, як стримати людський супротив, проте усвідомлюють, що майбуття в них немає. Всюди пусті слова, пропаганда та невдачі: створення каналу, ХНР, референдуми, місцеве управління…” – підсумував він.

Також Сваричевський попросив повідомляти, якщо хтось впізнає колаборантів на відео, це допоможе зафіксувати факт державної зради. 

Нагадаємо, будівлю філії “Суспільного. Херсон” військові РФ захопили 2 березня, як тільки зайшли у місто. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети “перевернули”, у дворі філії скупчувалася військова техніка. 3 березня біля філії очевидці побачили розтяжки. Голова ОДА заявив про замінування міста і попередив про можливе використання приміщення філії для вкиду дезінформації. 3 березня близько 18-ї години окупанти захопили телевежу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter