Випускники в Харкові станцювали випускний вальс на тлі своєї зруйнованої школи

Дата: 06 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Харкові випускники школи №134 під час святкування випускного станцювали вальс на руїнах своєї школи. 

Про це повідомляє “Суспільне”. 

Наприкінці лютого до будівлі закладу вдерлися російські спецпризначенці, й, щоб знешкодити їх, там відбувся бій. 

Відзначити випускний 5 червня прийшла третина учнів класу, адже інші школярі перебувають поза Харковом.

“Для мене це жах, особливо коли я бачив, як школу нищили. Я спостерігав за цим весь день. Мій дім за 500 метрів від школи. Я почув, що почали стріляти, й з батьком пішов на другий поверх свого дому. Я відчув страх, осколок пролетів над моїм домом і влучив у дім сусідів. Те, що загарбники полягли тут, – це для мене радісна новина. А сьогодні випускний, і я радий, я випускаюся зі школи”, – розповів випускник Гліб Опашнян.

Від початку повномасштабного російського вторгнення, за даними Офісу генерального прокурора, в Україні внаслідок обстрілів пошкоджено вже 1938 закладів освіти, а 182 з них зруйновано повністю. Десятки тисяч українських учнів стали переселенцями.

За даними міської влади Харкова, у місті кількість зруйнованих будівель наближається до двох тисяч, з яких 1671 – це житлові будинки. До пів тисячі харківських будинків не підлягають реконструкції.

Розповіді полонених російських військових свідчать, що командування наказувало їм бомбардувати багатоповерхівки в Харкові та нищити цивільну інфраструктуру. 

За даними очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової, бомбити Харків наказував російський командувач генерал Олег Макавецький, який народився в Чугуєві на Харківщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter