Майже 51 тисяча українських учнів стали переселенцями

Дата: 28 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Нині в Україні майже 51 тисяча дітей були змушені покинути свої домівки та долучилися до навчання в областях фактичного проживання. 

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет

Фото: USI Online

На початку повномасштабного російського вторгнення МОН рекомендувало закладам освіти відправити дітей на двотижневі канікули. У низці областей навчання почали відновлювати вже на початку березня. Нині всі заклади загальної середньої освіти організували освітній процес на дистанційці лише в 13 областях, ще в дев’яти частина шкіл працює дистанційно, у частині оголосили про канікули, а решта взагалі тимчасово зупинила заняття. 

Повністю зупинили освітній процес лише у двох областях, а щодо однієї в МОН досі відсутня інформація через активні бойові дії.

Дітям та вчителям радять використовувати національну електронну платформу “Всеукраїнська школа онлайн” або ж навчатися в приватних школах, які надали безплатний доступ до навчання на своїх платформах.

Окрім цього, працює Всеукраїнський онлайн-розклад, а трансляції відеоуроків для школярів 5–11-х класів проводять на телеканалах “ПлюсПлюс”, “Піксель” та “Суспільне”, а також платформах онлайн-телебачення Megogo, “Київстар ТБ”, 1+1 video, sweet. tv та Volia tv.

Щодо закладів дошкільної освіти, то Шкарлет повідомив, що у восьми областях частина садочків використовує елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батькам, ще в шести областях деякі поновили свою роботу у звичному форматі, а в решті освітній процес не відбувається.

Нині, за даними Офісу генерального прокурора, через російські бомбардування та обстріли пошкодженими лишаються 733 заклади освіти, з яких 74 зруйновано повністю. Найгірша ситуація в Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та Києві.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter