У Дніпрі рефрижератори моргів забито тілами російських солдатів, які ніхто не забирає, – заступник мера

Дата: 13 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У рефрижераторах моргів Дніпра наразі перебуває понад 1500 тіл загиблих російських солдатів, які ніхто не хоче забирати. Але влада міста готова передати тіла родичам.

Про це заступник мера міста Дніпра Михайло Лисенко заявив в інтерв’ю виданню “Настоящее время”

Фото: Укрінформ

Під час інтерв’ю в прямому ефірі Лисенко звернувся до російських матерів і закликав їх забрати своїх дітей. 

“Ці тіла в рефрижераторах. Ми не спалюємо їх, нічого з ними не робимо. Ми сподіваємося, що хтось із російських матерів зможе приїхати та забрати своїх синів, яких вони ростили все життя. У нас уже чотири рефрижератори забито трупами російських солдатів. Хай там як, але це чиїсь діти. Їх вирощували матері, вони їх любили, вони ходили з ними разом на 1 вересня до школи. Ми організуємо це все, хай хоча б заберуть трупи своїх синів”,  – зазначив Лисенко.

Станом на 13 квітня, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати особового складу росіян в Україні становлять уже 19 800 осіб. 

Нагадаємо, що в Україні з’явилися табори для російських військовополонених. Апарат РНБО України створив сайт “Окупант”, який надає інформацію про військовополонених збройних сил РФ, які вторглися на територію України, починаючи з 24 лютого 2022 року.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомили, що порталом зможуть користуватися громадяни Росії, зокрема родини солдатів або їхні знайомі, для отримання інформації про стан і місце перебування полонених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter