В Україні з’явилися табори для російських військовополонених – Ірина Венедіктова

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні створили табори для російських військовополонених.

Про це в інтерв’ю BBC розповіла генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Полонені росіяни. Джерело: unian.net

“Ми над цим попрацювали. Вони є, тому що цього, знову ж таки, вимагає Женевська конвенція. Я хочу, щоб ми були дуже відкриті. Ми працювали в межах міжнародного гуманітарного права, нашого національного законодавства і не переходили якісь межі, щоб потім до нас були питання”, – сказала вона.

Венедіктова розповіла, що військовополоненим росіянам навіть медична допомога надається майже на рівні, як українським військовим.

“Тому я вважаю, що ми себе проявляємо як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором”, – стверджує генпрокурорка.

Щодо кількості російських військовополонених, Венедіктова сказала, що не може відповідати на питання, які не належать до її компетенції: за них відповідає спеціально створений правоохоронний орган – Військова служба правопорядку. 

Водночас за даними віцепрем’єрки –  міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, у полоні українців перебуває щонайменше 562 загарбника.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у полон здався російський військовослужбовець, який у 2014-му зрадив Україну та перейшов на бік окупантів у Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter