Сайти Українського радіо, державних банків та Міноборони зазнали потужних кібератак

Дата: 16 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Увечері 15 лютого на сайт Українського радіо вчинено DDoS-атаку.

Про це повідомив член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін на своїй фейсбук-сторінці.

Фото: coolwallpapers.me

“Протягом останньої години (близько 19-ї години вечора. – Ред.) на сайт Українського радіо здійснено DDoS-атаку. Наші ресурси витримали. Фахівці радіо зараз здійснили заходи щодо максимально надійної роботи мовлення, зокрема онлайн”, – зазначив він.

Хоркін додав, що стратегічний ефірний софт і радіомовне обладнання переведено в автономний режим без зовнішнього доступу.

“Ми докладаємо максимум зусиль, щоб Суспільне Українське радіо було для вас надійним та доступним джерелом інформації”, – написав Хоркін.

15 лютого також повідомили про потужні кібератаки на свої сайти Міністерство оборони України, два національні банки – Ощадбанк та Приватбанк – і державний портал “Дія”.

Користувачі банків повідомляли про проблеми з розрахунком у терміналах та онлайн-банкінгом після 15-ї години 15 лютого. Після 19-ї години банки заявили про відновлення роботи.

Держслужба спецзв’язку та захисту інформації підтвердила інформацію про потужну DDOS-атаку на низку інформаційних ресурсів України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter