IBOX Bank програв виданню Mind апеляцію в справі про захист ділової репутації

Дата: 16 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Північний апеляційний господарський суд скасував рішення першої інстанції в позові IBOX Bank проти видання Mind щодо захисту ділової репутації та повністю відмовив у задоволенні позовних вимог, зокрема у відшкодуванні в розмірі 1 млн грн.

Про це повідомляється на сайті видання.

Фото: nv.ua

Суд, як наголошують у повідомленні, постановив також стягнути з АТ IBOX Bank 10 215 гривень судового збору на користь видавця Mind – ТОВ “Фьючер медіа”.

Компанія позивалася проти видання через матеріал, присвячений рейтингу українських банків за підсумками 2020 року. В ньому, зокрема, було оприлюднено таке: “За оцінками опитаних Mind експертів, одним з найбільш проблемних є “Айбокс банк” (всього 0,1% від активів), який підозрюється в сприянні відмиванню коштів. Наразі його діяльність перевіряє НБУ”.

Господарський суд Києва в липні нинішнього року став на бік ПАТ. Але в апеляційному суді адвокати журналістів довели, що Нацбанк України дійсно проводив перевірку банку через можливе відмивання доходів, після чого компанію оштрафували.

12 листопада на сайті регулятора з’явилась інформація про те, що IBOX та “Леогеймінг Пей” оскаржують у суді штрафи Нацбанку за порушення фінмоніторингу. 

Нагадаємо, що раніше IBOX Bank уже позивався проти Mind, проте сам попросив суд залишити позовну заяву без розгляду. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter