На Херсонщині розгорнуть мобільний шпиталь для хворих на коронавірус

Дата: 25 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

На території Каховської центральної міської лікарні розгорнуть мобільний шпиталь для хворих на коронавірус.

Про це повідомили в ДСНС.

Лікарів для роботи в мобільному шпиталі місцева влада почала шукати ще минулого тижня. Заступник голови ОДА Микола Якименко говорив, що для доїзду в регіон вантажівок з обладнанням потрібно 14 годин, а безпосередньо для його розгортання – дві доби.

Колона техніки, як розповіли в ДСНС, вирушила на Херсонщину 25 жовтня. Тимчасовий шпиталь складатиметься з 35 наметів, більшість із яких – палати для пацієнтів і блок інтенсивної терапії. Комплекс зі 120 додатковими місцями для хворих є повністю автономним та має власні електрогенератори, теплові гармати й башти освітлення. 

Червону зону епіднебезпеки в Херсонській області запровадили з 15 жовтня. Станом на 25 жовтня в регіоні рівень госпіталізацій є найвищим серед інших областей України та становить 140,9 на 100 тисяч населення. 

У червоній зоні нині перебувають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська та Сумська області. Там заборонили роботу закладів громадського харчування, кінотеатрів, театрів, ринків і фітнес-центрів, однак без перешкод можуть працювати ті, де весь колектив щепився проти коронавірусу. 

Нагадаємо, що хоча б одну дозу вакцини вже отримали 8,9 мільйона українців, а щеплених двома дозами налічують 6,9 мільйона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter