В ОП обговорили питання дотримання прав іноземних захисників України

Дата: 23 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Альона Вербицька, радниця – уповноважена президента України з питань забезпечення прав захисників України зустрілася з представниками діаспори та іноземцями, які брали участь у відстоюванні суверенітету й територіальної цілісності нашої держави на сході України.

Про це інформує Офіс президента України.

Фото: Офіс президента України

Під час зустрічі обговорювали проблему отримання українського громадянства добровольцями-іноземцями, учасниками бойових дій, яким раніше пообіцяли його надати.

Порушувалося також питання підтримки волонтерів-іноземців, які допомагали українським військовим.

Окрему увагу приділили питанням перебування громадян Білорусі на території нашої держави. Представники громадського об’єднання Білоруський дім в Україні подякували українській стороні за підтримку білорусів, однак акцентували увагу на необхідності продовження на рік строку дії постанови уряду, яка дозволяє білоруським громадянам легально перебувати в Україні протягом 180 діб“, – повідомляють в Офісі президента.

За результатами зустрічі було домовлено про налагодження системної співпраці представників діаспори та радниці – уповноваженої президента з питань забезпечення прав захисників України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter