У Мексиці вбили журналіста: це вже шосте вбивство медійника в країні цього року

Дата: 01 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

У Мексиці в місті Куернавака, розташованому в центральному штаті Морелос, вбили місцевого журналіста Мануеля Гонсалеса Рейєса: цього року він став шостою жертвою замовних вбивств представників ЗМІ в країні.

Про це повідомляється на сайті міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів” (RSF).

Джерело: twitter, pixabay.com

У повідомленні зазначено, що подія сталася 28 вересня. Журналіст закінчував обідати, коли його застрелили двоє чоловіків на мотоциклі. Вбивці втекли, а Рейєс помер на місці.

На місці події знайшли гільзи 9-мм куль. Представник прокуратури Морелос сказав RSF, що слідчі розглядають кілька версій щодо вбивства.

Правозахисники закликали місцеві та федеральні органи влади провести прозоре та ефективне розслідування інциденту та забезпечити притягнення до відповідальності тих, хто замовив це очевидне замовне вбивство. 

Гонсалес Рейєс висвітлював місцеві новини, зокрема бізнес, політику та злочинність, на сторінці фейсбуку, яку заснував 2017 року. Серед недавніх подій – кілька місцевих убивств та стрілянин. 

“Все вказує на те, що Мексика цього року знову стане однією з найсмертоносніших країн для журналістів у світі, якщо не найсмертоноснішою”, – наголосили в RSF.

Мануель Гонсалес Рейєс – вже шостий журналіст, якого цього року вбили в Мексиці. Попередні відомі жертви – Хасінто Ромеро Флорес (19 серпня), Рікардо Лопес (22 липня), Авраам Мендоса (19 липня), Густаво Санчес Кабрера (17 червня) та Феліпе Енріке Гарсія (16 червня).

Ще двоє журналістів – Хорхе Молонцін Чентал та Феліпе Ромеро Чавес – зникли безвісти в березні поточного року.

Мексика займає 143 місце зі 180 країн у Всесвітньому індексі свободи преси RSF за 2021 рік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter