“Країна – для всіх”: фоторепортаж з кількатисячного Маршу рівності в Києві 

Дата: 20 Вересня 2021 Автор: Настя Конфедерат
A+ A- Підписатися

У неділю, 19 вересня, у Києві вдесяте відбулася мирна хода за права ЛГБТ, яка, за словами організаторів, зібрала близько семи тисяч людей. Учасники та учасниці, що вийшли на подію, об’єдналися навколо восьми вимог до влади, викладених у Маніфесті Маршу рівності

Першою з цих вимог є ухвалення законопроєкту №5488. Він передбачає внесення змін до законодавства щодо боротьби з дискримінацією та посилення відповідальності за злочини, мотивовані нетерпимістю, зокрема гомофобією та трансфобією. 

Учасники та учасниці ходи пройшли центральними вулицями Києва від Оперного театру до парку Тараса Шевченка, скандуючи “Свобода – наша врода”, “Пліч-о-пліч за рівноправ’я”, “Бути собою – справа сильних”, “Країна – для всіх. Закони – для життя. Держава – для безпеки” тощо. 

Долучилися до ходи й представники посольств Швеції та Норвегії, які публічно підтримали ЛГБТ в Україні, а також народна депутатка Інна Совсун, заступниця голови партії “Голос”. 

Попри те що традиційно на контракцію вийшли противники ходи, правоохоронці не допустили провокацій. Тож цьогорічний Марш рівності в Києві став найбезпечнішим та найспокійнішим за історію проведення цієї події в місті.

Публікуємо добірку фотографій Насті Конфедерат, ветеранки бойових дій на Донбасі та ЛГБТ-активістки, з події. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter