СБУ нейтралізувала “силовий осередок” громадського об’єднання, підконтрольного Киві

Дата: 02 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

СБУ нейтралізувала “силовий осередок” проросійського громадського об’єднання “Патріоти – за життя”, пов’язаного з народним депутатом України Іллею Кивою, та запобігла розхитуванню суспільно-політичної ситуації у східних регіонах. 

Про це повідомили у спецслужбі. 

Служба безпеки провела спецоперації у Харкові, Сєвєродонецьку та Лисичанську. Зловмисники діяли під прикриттям громадського об’єднання, підконтрольного, за даними “Української правди” та LB.ua, нардепу Іллі Киві

Угруповання спеціалізувалося на вчиненні злочинів і провокацій, спрямованих на розхитування ситуації в країні. 

Так, у березні цього року лідер групи, викритої СБУ, спільно з її активними учасниками завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опоненту. За задумом “кураторів”, дії зловмисників мали призвести до застосування відповідних заходів та спровокувати загострення політичної обстановки і масові порушення громадського порядку.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників та в офісі громадського об’єднання виявили:

  • холодну зброю, яку могли використовувати для вчинення тяжких злочинів;
  • інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій стосовно ідеологічних опонентів;
  • велику партію канабісу та обладнання для його вирощування.

Лідеру угруповання повідомили про підозру у вчиненні злочину. Наразі вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Спецслужбовці наголосили, що тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до діяльності угруповання.

Те, що йдеться про підконтрольну Киві організацію “Патріоти – за життя”, підтвердив і сам нардеп.

Він опублікував на своїй сторінці у фейсбук відеозвернення, в якому “ображав співробітників спецслужби та погрожував їм”.

“Ви на сьогоднішній день бажане видаєте за дійсне. Моя організація жива. І скільки б ви бруду на неї не вилили, нічого не зміниться. Ми не порушуємо закон, ви тільки цього зрозуміти не можете. І ви все намагаєтесь якось перекрутити і навісити на нас мертвих собак (…) Те, що ви намагаєтеся на нас сьогодні навісити, розсиплеться, вже сиплеться”, – заявив нардеп. 

Нагадаємо, що Ілля Кива, з яким журналісти пов’язують діяльність угруповання, керує організацією “Патріоти – за життя”. Минулого року проти Киви відкрили провадження за неспростування слів про “корупціонерку Гандзюк”, які він сказав у ефірі одного з телеканалів 2018 року. Нардеп також відомий низкою гомофобних та сексистських заяв. 

Цього року Кива захистив дисертацію, довідку до якої написав новоспечений міністр внутрішніх справ Денис Монастирський

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter