На адмінкордоні з Кримом відновлюється тестування на коронавірус – представництво президента Зеленського

Дата: 30 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Уряд вніс зміни до постанови про обмежувальні заходи, пов’язані з пандемією коронавірусу, що впливають на перетин адміністративного кордону між тимчасово окупованим Кримом і Херсонщиною.

Про це на своїй фейсбук-сторінці нагадало Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.  

Це рішення впливає на перетин контрольних пунктів в’їзду-виїзду на адміністративному кордоні з АРК та Севастополем. 

“За відсутності документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, або довідки 063-О про перше щеплення з курсу вакцинації (крім осіб до 18 років) таким особам потрібно буде здати безкоштовний експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2″, – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що урядове рішення почне діяти через сім днів з моменту публікації постанови.

“Закликаємо громадян, які проживають на тимчасово окупованій території, активніше користуватися послугами безкоштовної вакцинації в пунктах вакцинації на Херсонщині”, – йдеться в повідомленні Представництва президента України в АРК.

Як відомо, українська влада раніше послабила карантинні обмеження, через що громадянам із 17 червня не потрібно було встановлювати додаток “Дій вдома”, залишатися на самоізоляції та проходити тестування на коронавірус після перетину адмінкордону Криму з Херсонщиною.

Водночас окупаційна влада в Криму повідомляє про погіршення ситуації коронавірусною пандемією. Антирекорди фіксують із захворюваностю та смертністю від цієї інфекції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter