Декілька десятків жінок судяться з Pornhub, бо знайшли на ресурсі власні ролики, зроблені під примусом

Дата: 18 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У США понад 30 жінок судяться з компанією Mindgeek, яка володіє сайтом Pornhub, адже, за словами позивачок, на сайті доступні відео за їхньою участю, що завантажили без згоди. 

Про це повідомляє BBC.
 
Фото: businessinsider.com

Позов на 179 сторінках подали в штаті Каліфорнія та звинуватили компанію в “злочинній діяльності”. В документі, як розповіли представники позивачок, зазначаються вимоги, передбачені законом про захист жертв торгівлі людьми та насильства. Одна з позивачок розповіла, що їй було 17 років, коли хлопець змусив її зробити оголене відео. Жінка, яка назвалася псевдонімом Ізабелла, сказала, що пізніше відео розмістили на Pornhub без її згоди. Вона дізналася про це лише від свого друга.

Інша потерпіла на ім’я Мішель розповіла, що їй було 15 років, коли вона стала жертвою чоловіка, засудженого за шантаж дітей для сексуального насильства. Ролики за її участю, як стверджує жінка, також є на платформі. 
 
Зі свого боку Pornhub називає ці твердження “абсолютно абсурдними, цілковито безглуздими та категорично неправдивими”.
 
“Pornhub має нульову толерантність до незаконного контенту і розслідує будь-які скарги чи звинувачення щодо контенту на наших платформах”, – заявили в компанії.

Власники платформи кажуть, що мають “найповніші запобіжні заходи в історії платформ, які наповнюють користувачі. Вони охоплюють заборону завантажень від неперевірених користувачів”. Водночас компанія підкреслює, що “серйозно сприймає будь-які скарги щодо зловживання платформою, включно зі скаргами позивачів у цій справі”.

Як нагадують медіа, платформа досі не вимагає від своїх користувачів перевіряти особу чи вік людей, зображених на завантажених відео.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Pornhub заборонив користувачам викладати відео через заяву про публікацію роликів зі зґвалтуванням дітей. Журналісти розповідали про декілька історій, що трапились у США, зокрема у Флориді, де мати зниклої 15-річної дівчинки знайшла 58 роликів зі своєю дитиною на Pornhub, Periscope, Modelhub та в Snapchat, або в Каліфорнії, де школяр побачив на сайті відео зі знайомим однокласником, якого ґвалтувала родичка. Однак історій, пов’язаних з насильством та Pornhub, більше
 
З початку поточного року в Україні за придбання або зберігання дитячого порно можна отримати до трьох років в’язниці.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter