Pornhub заборонив користувачам викладати відео через заяву про публікацію роликів зі зґвалтуванням дітей

Дата: 10 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Одних з найбільших порносайтів Pornhub заборонив користувачам викладати власні ролики на сайт через звинувачення в публікації відео, на яких зафільмовано зґвалтування та насильство, зокрема, щодо неповнолітніх. 

Про зміну повідомили в заяві на сайті. 

Відтепер користувачі сайту мають пройти обов’язкову перевірку, щоб завантажувати відео. Також більшості користувачів заборонили скачувати ролики.

“Разом з нашою технологією відбитків пальців це знизить імовірність повторного завантаження вилученого з платформи контенту”, – заявляють у компанії.

Менш ніж тиждень тому на сайті американського видання The New York Times вийшла колонка лауреата Пулітцерівської премії Ніколаса Крістофа, в якій він розповідає про те, що на платформі легко можна знайти відео з насильством та зґвалтуваннями жінок і дітей. 

“Pornhub схожий на YouTube, оскільки дозволяє публіці публікувати власні відео. Переважна більшість із 6,8 мільйона нових відеороликів, що розміщуються на сайті щороку, ймовірно, стосуються дорослих, які погоджуються на це, але багато хто публікує відео з жорстоким поводженням з дітьми. Оскільки неможливо бути впевненим, чи є молоді люди у відео 14- чи 18-річними, ні Pornhub, ні хтось інший не мають чіткого уявлення про те, наскільки незаконними є ці ролики”, – розповідає Крістоф.

Фото: Traffickinghub.com

Ще на початку року понад 800 тисяч людей зі всього світу вимагали за допомогою петиції на сайті Change.org закрити сайт через схожі звинувачення. Заклик адресували Мін’юсту США, ФБР та навіть Дональду Трампу

У своїй колонці журналіст також згадав про декілька історій, що трапились у США, зокрема в травні поточного року у Флориді, де мати зниклої 15-річної дівчинки знайшла 58 роликів зі своєю дитиною на Pornhub, Periscope, Modelhub та в Snapchat, або в Каліфорнії, де школяр побачив на сайті відео зі знайомим однокласником, якого ґвалтувала родичка. Однак історій, пов’язаних з насильством та Pornhub, більше

Поспілкувався Крістоф і з жертвами незаконного викладання відео. Так, 23-річна дівчина на ім’я Калі розповіла йому, що прийомні батьки змушували її зніматись у порно починаючи з дев’яти років, а потім ці ролики опинилися на Pornhub:

“Я можу бути 40-річною та мати вісьмох дітей, але люди все ще мастурбуватимуть на мої фотографії. Ви вводите “Young Asian” і, напевно, можете мене знайти”.

Наразі через публікацію колонки платіжна система Mastercard звернулася до правоохоронців та почала розслідування проти Pornhub. Власники порносайту зі свого боку вже заявили, що користувачі почнуть проходити перевірку з нового року. Також з наступного року в компанії пообіцяли розповідати в детальних звітах про модерацію роликів на платформі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter