WhatsApp обмежуватиме в можливостях користувачів, які не погодилися з новою політикою конфіденційності

Дата: 12 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Месенджер WhatsApp, який належить американській компанії Facebook, почне обмежувати можливості користувачів застосунку, які не погодилися з новою політикою конфіденційності. На початку року стало відомо, що персональні дані користувачів передаватимуть корпорації. 

Про це повідомили на сайті компанії. 

Фото: brandminds.live

Компанія Facebook придбала месенджер наприкінці 2014 року. У січні поточного року застосунок оновив угоду користувача й адміністрація повідомила, що відтепер передаватиме особисті дані корпорації. Facebook отримає, зокрема, реєстраційні дані акаунтів, дані про транзакції, службову інформацію, інформацію про пристрій, IP-адресу тощо.

“WhatsApp отримує інформацію від інших компаній Facebook і надає інформацію іншим компаніям Facebook. Ми можемо використовувати інформацію, отриману від цих компаній, а вони можуть використовувати інформацію, надану нами, щоб забезпечувати функціонування наших послуг”, – повідомили в компанії. 

Обмежувати в можливостях користувачів, які не погодилися з новими правилами, почнуть з 15 травня, однак не одразу всіх. Спочатку вони не зможуть робити дзвінки, писати повідомлення іншим людям першими, але в них залишиться можливість відповідати на них.

Повністю незгодних з політикою користувачів заблокують через кілька тижнів. Однак облікові записи не видалятимуть.

“Майте на увазі, що, крім цього, також застосовуватиметься наша чинна політика роботи з неактивними користувачами. Якщо ви хочете видалити свій акаунт… ми сподіваємося, що ви переглянете своє рішення. Видалення облікового запису є незворотним процесом”, – йдеться в повідомленні компанії. 

Нагадаємо, що у вересні минулого року до федерального суду Сан-Франциско проти компанії Facebook подала позов жителька Нью-Джерсі. Вона вважає, що компанія свідомо використовувала камеру мобільного пристрою, коли люди користувались інстаграмом, щоб збирати інформацію про своїх користувачів, до якої компанія не могла отримати доступ в інший спосіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter