У Києві повідомили про підозру жінці, яка змушувала доньку жебракувати

Дата: 20 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці повідомили про підозру жінці, яка змушувала жебракувати свою 12-річну доньку. 

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

За даними правоохоронців, протягом червня-серпня минулого року місцева мешканка систематично жебракувала на території Подільського району столиці. Водночас вона використовувала свою дочку, яка через вік та захворювання не могла припинити це. 

Викрити злочин, як розповіли правоохоронці, вдалося завдяки небайдужим громадянам, які стали свідками експлуатації дитини знайомим матері. Тоді ж жінку вирішили перевірити на причетність до скоєння вказаного злочину.

За використання дитини для жебракування їй загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років. Правоохоронці розв’язують питання щодо домашнього арешту для підозрюваної. Доньку жінки наразі помістили до реабілітаційного центру, де їй мають надати допомогу спеціалісти. 

Як відомо, найпоширенішою формою експлуатації дітей в Україні, за даними Міжнародної організації з міграції, є саме жебракування. 

Нагадаємо, що Україна перебуває на 49-му місці зі 167 країн світу в рейтингу поширеності сучасного рабства. В умовах рабства живе 301 тисяча людей у країні. Правозахисники неодноразово наголошували, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно. Зловмисники зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Найчастіше жертвами торгівлі людьми в Україні стають жінки, яких відправляють за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляють у трудове рабство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter