Звинувачення СБУ у державній зраді блогера Муравицького не має доказів – голова НСЖУ

Дата: 15 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Звинувачення СБУ блогера Муравицького у держзраді не підтверджене доказами й ґрунтується лише на угоді, укладеної про співпрацю з російським ЗМІ.

Про це в ефірі “Громадського радіо” заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

“Блогер Василь Муравицький  публікував свої матеріали в інтернеті і в поліції є претензії, що типу ці матеріали є шкідливими для України. Наразі йому пред’являють те, що він уклав угоду із російським виданням “Росія сьогодні” на надання матеріалів. Та юридично сам факт укладання такої угоди не є злочином, бо в нас не заборонена економічна діяльність з Росією.  В тій угоді немає питань, які стосувалися б зради країни”, – зазначив Томіленко.

Василь Муравицький – житомирський журналіст, член НСЖУ. В Житомирі отримав премію “Найкращий журналіст року”.

Блогера звинувачують  у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

1 серпня його взяли під варту і він досі перебуває у слідчому ізоляторі СБУ.

Василь Муравицький потрапив до списку журналістів, ув’язнених за свою професійну діяльність цього року, який нещодавно опублікував CPJ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter