Окружний адмінсуд Києва повернув Станіславу Шевчуку посаду голови Конституційного Суду

Дата: 11 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді колишнього голову Конституційного Суду Станіслава Шевчука, якого звільнили за вчинення істотного дисциплінарного проступку та грубе і систематичне нехтування своїми обов’язками.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив його радник Денис Нев’ядомський

Суд удовлетворил иск Станислава Шевчука к «КСУ» в полном объёме и допустил немедленное исполнение решения в части…

Gepostet von Denis Nevyadomski am Freitag, 11. Oktober 2019

Суд задовольнив позов Шевчука до Конституційного Суду в повному обсязі. Сам Шевчук уже повідомив, що КС має виконати рішення негайно. 

“Воно (рішення суду. – Ред.) у цій категорії справ підлягає негайному виконанню. Конституційний Суд має виконати негайне поновлення мене на посаді як голови, так і судді, бо з посади голови мене не звільняли. Мене звільняли з посади судді з надуманих підстав”,сказав він журналістам Укрінформу.

Водночас суддя не сказав, чи проситиме виплатити йому компенсацію за вимушений прогул.

“Я у своєму позові до суду не ставив це питання. Треба подивитися в чинному законодавстві, як це треба робити”, – додав він.

Нагадаємо, що в травні Конституційний Суд проголосував за звільнення Станіслава Шевчука, який обіймав пост голови, з посади судді. 

ZMINA докладно розповідала, як троє його колег домоглися його усунення через систематичні маніпуляції зі справами, які перебували на розгляді КС, прогули, порушення визначених законом процедур розгляду та політизацію роботи суду. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter