Звільнені з “таборів смерті” в ОРДЛО розказали про тортури (відео)

Дата: 23 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

У заручниках незаконних збройних формувань Донбасу залишаються 111 громадян України.

Про це повідомила Служба безпеки України.

“Залишається ще 111 заручників. 9 з них на території РФ. 499 – зникли безвісти”, – заявила прес-служба СБУ.

Голова СБУ Василь Грицак у свою чергу на брифінгу повідомив, що з початку АТО з полону звільнили 3 082 людей.

Серед них – 1 484 цивільних і 1 598 військових, бійців добровольчих батальйонів й співробітників правоохоронних органів.

Крім того, прес-служба СБУ оприлюднила відео свідчень заручників так званих “таборів смерті”. Колишні полонені розказують про знущання та тортури. Найпоширенішими були побиття по нирках, утримання у холодному підвалі, імітація розстрілу та катування голодом.

Також полонені скаржаться на несвоєчасне надання медичної допомоги навіть у тяжких випадках та серйозних порушеннях здоров’я.

“Ми збираємо свідчення людей про ці жахливі катування постійно. Катують не лише військовослужбовців, а й цивільних – навіть священиків”, – зазначив на Грицак.

Він розповів, що українська спецслужба збирає докази катувань. Також в катуваннях беруть участь кадрові російські військовослужбовці. Загалом зібрано вже 124 свідчення.

“Під час перебування в заручниках наші співвітчизники були повністю позбавлені права на будь-який юридичний захист, до них фактично не допускали представників міжнародних правозахисних організацій, умови їх нелюдського утримання не висвітлювалися ЗМІ”, – зазначив Грицак.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter