ЗСУ деокупували ще п’ять населених пунктів Херсонської області – ОК “Південь”

Дата: 12 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У межах контрнаступу в Херсонській області Збройні сили України звільнили п’ять населених пунктів Бериславського району.

Про це повідомляє оперативне командування “Південь”.

Ілюстративне зображення. Фото: Слово і Діло

Зазначається, що українські захисники звільнили населені пункти Нововасилівка, Новогригорівка, Нова Кам’янка, Трифонівка та Червоне.

Силами оборони продовжується вогневе ураження резервів противника, порушення його системи управління та логістичного забезпечення. Військові зауважили, що підрозділи окупаційних військ зосереджують основні зусилля на утриманні захоплених територій та стримані наступальних дій української армії.

“Попри це нашими підрозділами закріплено успіх зі звільнення Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам’янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі”, – йдеться в повідомленні ОК.

Також у деокупованих населених пунктах тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Раніше в ОК “Південь” повідомляли також про звільнення Любимівки, Хрещенівки, Золотої Балки, Біляївки, Українки, Великої і Малої Олександрівки, а також Давидового Броду Бериславського району. 

Нагадаємо, що у вересні українські військові звільнили населені пункти Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка на Херсонщині.

Відомо, що на деокупованих територіях Херсонської області поліція вже відкрила 42 кримінальних провадження за фактами воєнних злочинів російських військових.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter