Зранку росіяни вдарили кількома ракетами по Запоріжжю та Сумах: з-під завалів врятували подружжя та собаку

Дата: 08 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок російського обстрілу Запоріжжя та Сум, що стався вранці 8 вересня, постраждали щонайменше четверо цивільних. У Сумах з-під завалів вдалося врятувати подружжя та наляканого собаку.

Про це повідомляє очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко та поліція Сумської області.

Запоріжжя. Вранці росіяни завдали ракетного удару по обласному центру. Через це поранення дістав один чоловік. На місці “прильоту” працюють відповідні служби.

Внаслідок дії вибухової хвилі у багатоповерхових будинках та закладах освіти пошкоджені вікна. Підрахунок пошкоджень триває.

Малашко додав, що за минулу добу правоохоронці зафіксували 93 ворожих обстріли по 29 містах та селах Запорізької області.

Окупанти били ракетами по Широкому та Трудовому, обстрілювали з РСЗВ Червоне, здійснили 6 БПЛА-атак по Комишувасі, Новодарівці, Малинівці, Чарівному й Кам’янському, а також поцілили 6 авіаснарядами по Оріхову та Роботиному.

78 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Залізничного, Новоандріївки, Левадного, Темирівки, Білогір’я, Степногірська, П’ятихаток, Приморського, Степового, Плавнів та інших населених пунктів на лінії вогню.

Внаслідок ракетного удару по Приморському загинула 54-річна жінка.

До місцевої влади надійшло 40 повідомлень про руйнування житлових будинків, господарчих споруд та об’єктів інфраструктури.

Суми. Близько 05:30 війська РФ завдали удару по житловому сектору міста Суми. Пошкоджені щонайменше 20 будинків та 8 автомобілів. Один із будинків зруйнований вщент.

За попередніми даними, травмувалися троє осіб. З-під завалів врятували подружжя літнього віку, а також дістали собаку.

На місці події працюють поліціянти, рятівники та медики, триває ліквідація наслідків обстрілу.

Нагадаємо, що 8 вересня, у пʼятницю, в Кривому Розі на Дніпропетровщині також прогримів вибух. Це сталося після оголошення повітряної тривоги. Внаслідок ворожої атаки пошкоджена адміністративна будівля. Попередньо відомо про 41 пораненого та одного загиблого.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter