Зранку росіяни поцілили у школу та дві багатоповерхівки у Сєвєродонецьку

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Зранку 10 березня російські окупанти поцілили у школу та дві багатоповерхівки у Сєвєродонецьку на Луганщині.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Школа та дві багатоповерхівки знаходились у новому районі міста. В одному із під’їздів, куди влучили росіяни, вщент вигоріли квартири із першого до п’ятого поверху. Пожежники локалізували загоряння та евакуювали двох 84-річних місцевих жителів, які ще залишались в будинку. Туди від початку повномасштабного російського вторгнення вже не раз влучали ворожі снаряди.

Ще одне займання сталося у будинку по сусідству. Там також вигоріли три квартири на п’ятому поверсі.

“На щастя, без жертв”, – зазначив Гайдай. 

Окрім цього, за ніч в Лисичанську та Комишувасі-1 росіяни зруйнували два житлових будинки. За словами Гайдая, ситуація в області залишається складною, адже окупанти обстрілюють “все підряд”. 

“Немає пунктів, що були б безпечними. Намагання провести атаки у районі Рубіжного та Попасної не зупиняються. Зранку почався бій у Рубіжному. Вони (росіяни. – Ред.) там гинуть десятками, але все одно намагаються зробити якийсь клин та пробитись. Обстріли проводять хаотично по всіх населених пунктах”,розповів голова Луганської ОВА.

Загалом упродовж минулої доби на фронті Луганщини й Донеччини українські захисники відбили вісім атак ворога, знищили чотири танки, вісім одиниць броньованої та сім автомобільної техніки противника. Підрозділи ПВО збили один літак, один вертоліт, чотири безпілотних літальних апарати та три крилаті ракети ворога.

10 березня на Луганщині “гуманітарні коридори” погодили за п’ятьма напрямками – із Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Попасної та Гірської громади. Після обстрілу вокзалу у Краматорську, як зазначив Гайдай, люди боялися їхати, однак влада змінила маршрути та максимально убезпечила їх. 

“Прийміть, можливо, найважливіше в житті рішення та виїжджайте. Не залишайте росіянам можливість знущатися над мирним населенням – кадри з інших міст облетіли вже весь світ. Убезпечте себе і рідних. З кожною добою дістатися до місць зборів все важче”,каже посадовець.

Збори для евакуації проводять за такими адресами: 

  • Сєвєродонецьк: проспект Хіміків, 28;

  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вулиця Сосюри, 324, ДСНС;

  • Попасна: вулиця Первомайська, 42;

  • Гірське: вулиця Гагаріна, 13а;

  • Нижнє: вулиця Паркова, 13;

  • Рубіжне: вулиця Чехова, 11.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter