ЗМІ: Отримав підозру колишній заступник голови ОП, якого звинувачував у погрозах активіст Ратушний

Дата: 22 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру колишньому заступнику керівника Офісу президента Андрію Смирнову. 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляють “Українська правда” та “Дзеркало тижня“. 

Фото: вікіпедія

Жодних деталей журналістам джерела не розповіли. 

Смирнов наприкінці березня втратив посаду в Офісі президента, а ще раніше журналісти з’ясовували, що за 2022 рік посадовець на чверть мільйона доларів придбав майна, зокрема квартиру та земельну ділянку в Карпатах за ціною, нижчою за ринковою. 

Смирнов відомий серед іншого тиском на активістів. Так, у 2019-му загиблий під час повномасштабного вторгнення росіян активіст Роман Ратушний публікував запис телефонної розмови з погрозами за участю Смирнова. Також під час суду в справі активіста Сергія Стерненка стало відомо, що його переслідування замовив Смирнов. Про це сказав колишній очільник групи прокурорів у справі Андрій Родіонов

Нагадаємо, що Смирнов не перший працівник Офісу президента, наявність якого на посаді обурювала громадськість. Так, досі в ОП працює Олег Татаров – керівник головного слідчого управління МВС за часів Віктора Януковича, який публічно розповідав, що силовики не б’ють протестувальників на Євромайдані.

Звільнити Татарова з посади марно вимагають понад 25 тисяч громадян, які підписали відповідну петицію, втім президент Володимир Зеленський переконує, що не може зробити цього, бо це нібито не входить до його повноважень. Однак раніше Зеленський уже підписував подібні укази. У такий спосіб 4 листопада 2020 року позбувся посади Сергій Трофімов, який відповідав в ОП за регіональну політику. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter