З’явився українськомовний посібник, який пояснює, як для суду відзняти міжнародний злочин

Дата: 20 Травня 2016
A+ A- Підписатися

В Україні переклали українською посібник “Відео як Доказ”, який пояснює, як відзняти відео, аби він був прийнятним для міжнародних судів.

Про це повідомляє Коаліція “Справедливість заради миру на Донбасі”.

Активісти базованої у Нью-Йорку неурядової організації “Witness” кажуть, що аматорські відеозаписи, підготовані активістами та свідками подій, не завжди можуть бути повноцінним доказом у суді.

“Фіксація порушень прав людини за допомогою відео є вкрай важливою у нашій роботі на сході України. Ми раді, що посібник “Відео як Доказ”, тепер став доступним для значно більшої кількості наших колег -правозахисників, журналістів і громадських активістів. Вірю, що посібник допоможе нам зібрати ще більше інформації, аби притягнути до відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинів проти людяності під час війни на сході України”, – каже координатор Коаліції Володимир Щербаченко.

У посібнику подано інформацію про основні аспекти права фільмування відео про порушення прав людини, принципи відеозйомки, які б підвищили доказову цінність, організацію та управління записом з метою доведення певного факту та засвідчення оригінальності. Цей матеріал також може бути корисним при підготовці окремих навчальних заходів (наприклад, у частині інтерв’ювання, відточування базових навичок відеозйомки тощо).

Завантажити посібник можна за цим посиланням

Російськомовну версію видання “Відео як Доказ” планують оприлюднити у червні 2016 року.

Раніше повідомлялось, що Коаліція правозахисних організацій “Справедливість заради миру на Донбасі” збирає докази міжнародних злочинів у Криму та на сході України. Такі відео необхідно надсилати на електронну адресу: jfpcoalition@gmail.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter