Жителям звільнених територій вже виплатили понад 323 мільйони гривень грошової допомоги

Дата: 26 Березня 2023
A+ A- Підписатися

За сім місяців у межах спільного проєкту Мінреінтеграції, “Укрпошти” та міжнародних організацій жителі деокупованих територій отримали одноразової грошової допомоги на загальну суму понад 323,7 мільйона гривень.

Про це повідомили на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 26 березня.

Фото з відкритих джерел

Проєкт стартував у вересні 2022 року, наразі виплати на звільнених територіях продовжуються, уточнили у відомстві (Інформація станом на березень 2023 року. — Ред.).

Так, на 23 березня 2023 року допомогу готівкою у розмірі 1200 гривень від Товариства Червоного Хреста України отримали понад 155 тисяч громадян на деокупованих територіях Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської та Миколаївської областей.

Водночас за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції вже виплачено по 2200 гривень на місяць понад 39 тисячам осіб, які проживають на звільнених територіях Харківщини, Херсонщини й Донеччини. Кожна людина отримує такі виплати протягом трьох місяців, уточнили в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в січні 2023 року на проживання внутрішньо переміщеним особам нарахували допомоги на загальну суму понад 6,2 мільярда гривень.

Від початку повномасштабного російського вторгнення щонайменше 4,8 мільйона українців стали ВПО. Однак це лише ті, хто офіційно зареєструвався. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter