Жителям Запорізької області дозволили ховатися в укриттях під час обстрілів

Дата: 27 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Мешканцям Запорізької області дозволили використовувати шкільні укриття під час ворожих обстрілів.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Фото: Ігор Табурець

Федоров розповів, що російські окупанти щоденно обстрілюють населені пункти в Запорізькій області, використовуючи різні типи озброєння. До того ж до Запоріжжя почали долітати ворожі керовані авіаційні бомби (КАБи). У звʼязку з цим жителям області дозволили користуватися укриттями в школах.

Посадовець наголосив, що безпека громадян є пріоритетом як для обласної, так і для місцевої влади, і тому депутати вирішили розширити доступ до безпечних місць.

Він уточнив, що шкільні укриття в Запоріжжі та інших населених пунктах області відкриті для жителів з 17:00 до 7:00, оскільки протягом дня там відбувається навчання в офлайн-форматі.

Також він додав, що у вечірній та нічний час у сховищах немає ні уроків, ні дітей, тому під час небезпеки обстрілів місцеві мешканці отримують додаткову можливість захиститися від ворожих ударів.

Нагадаємо, що у ніч проти 25 вересня у Запорізькій області росіяни вбили одного цивільного і поранили ще сімох людей. По мешканцю Малої Токмачки окупанти поцілили FPV-дроном, від отриманих поранень чоловік загинув на місці.

Крім того, увечері 24 вересня окупанти скинули кілька авіабомб на Запоріжжя, там постраждали семеро цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter