Жителя Сєверодонецька, який передавав росіянам дані щодо місць дислокації ЗСУ, засудили до 12 років за ґратами

Дата: 04 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Мешканця Луганщини, який збирав і передавав окупантам дані щодо місць дислокації українських військових, засудили за колабораціонізм до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 26 січня.

“На початку квітня минулого року в мешканця Сєвєродонецька Луганської області, під час спілкування по мобільного телефону із невстановленою особою, виник умисел допомагати армії РФ та незаконним збройним формуванням у війні проти України. Обвинувачений погодився збирати і передавати інформацію про місця розташування військових Збройних сил України на території міста”, – йдеться у матеріалі.

4 квітня зловмисник надіслав через телеграм дані, що в районі спеціалізованої загальноосвітньої школи дислокуються ЗСУ. Після цього 7 квітня це місце обстріляли збройні формування РФ. Це підтверджується історією листування із вилученого мобільного телефона.

Під час судового засідання чоловік відмовився давати покази. Дії обвинуваченого кваліфікували як колабораціонізм допомога збройним формуванням держави-агресора і незаконним збройних формувань у війні проти України (ч. 7 ст. 111-1 ККУ).

Його засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна в дохід держави. Крім того, чоловікові забороняється впродовж 12 років займатися діяльністю, пов’язаною з державною таємницею та обіймати посади в органах державної влади.

Нагадаємо, у середині січня двох мешканців міста Словʼянськ, які передавали окупантам дані про місця дислокації українських військових, засудили до восьми років позбавлення волі.

За даними правоохоронців, чоловік уточнював потрібну інформацію та координати на місцевості, а жінка надсилала ці дані на телефон російського мобільного оператора. На одному з мобільних телефонів виявили їхнє листування з російськими кураторами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter