Жителя Маріуполя ув’язнили на три роки за пропаганду війни в інтернеті

Дата: 27 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Приморський райсуд Маріуполя Донецької області засудив 51-річного місцевого жителя до трьох років позбавлення волі за пропаганду війни та зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України через репости в соцмережах.

Про це повідомляється на сайті Донецької обласної прокуратури.

Джерело: msj.ukma.edu.ua

Прокуратура довела, що обвинувачуваний з листопада 2018 до червня 2020 року репостив та розміщав на власній сторінці забороненої в Україні соцмережі “Однокласники” інформацію, викладену на інтернет-ресурсі “Рупор Новоросії”.

Зокрема, чоловік копіював і поширював контент із закликами до розв’язування воєнного конфлікту та вчинення умисних дій для зміни меж території та державного кордону України, йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українські суди 2020 року ухвалили 41 вирок за статтями Кримінального кодексу, які містять норми щодо покарання за правопорушення в інтернеті. З них два виправдувальні, у двох випадках осіб засуджено до позбавлення волі (одну особу — заочно).

До безпосередньої відповідальності за поширення незаконного контенту в мережі притягнуто одну особу. Вона закликала у фейсбуку до захоплення Чугуївської міської, інших місцевих рад на Харківщині, а також до об’єднання з Російською Федерацією. Обвинувачуваного засудили до одного року позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter