Жителя Хмельниччини ув’язнили на 15 років за ґвалтування доньки та знущання із сина

Дата: 23 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

На Хмельниччині суд визнав місцевого мешканця винним у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої доньки, зґвалтуваннях, скоєних повторно, незаконному позбавленні волі та спричиненні малолітньому тілесних ушкоджень, а також схилянні дітей до вживання наркотиків.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Getty Images

Чоловік, як встановили слідчі, тримав свою сім’ю в постійному страху. П’ять років він ґвалтував свою доньку і Починаючи з 11-річного віку , через що вона скоїла спробу самогубства. Також батько постійно бив старшого сина та знущався з нього. Так, він обпік дитину жаром з печі та посеред зими на цілу ніч замкнув у холодному підвалі.

“Окрім того, засуджений змушував дітей до вживання канабісу, який вирощував удома”, – розповіли правоохоронці. 

Про знущання в родині стало відомо лише в травні поточного року, коли ушкодження на тілі учня побачили вчителі школи.

Окрім позбавлення волі на 15 років, відомості про засудженого внесуть до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Нагадаємо, що цьогоріч від сексуального насильства постраждали щонайменше 70 дітей, а минулого – понад 400. За рік кількість правопорушень проти них зросла на майже 20%. 

Минулого року Україна імплементувала підписану ще 13 років тому Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція. Відтоді влада має кримінально переслідувати людей за дії сексуального характеру з дітьми, молодшими за вік сексуальної згоди, який в Україні становить 16 років і Формально такого поняття в українському законодавстві не існує, однак вважається, що до 16 років дитина не може дати усвідомленої згоди.. Водночас на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter