Телеканал ATR припинив супутникове мовлення через недофінансування з держбюджету

Дата: 21 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У ніч на 21 грудня перший кримськотатарський телеканал АТR припинив супутникове мовлення: через істотне недофінансування з держбюджету колектив не в змозі сплатити заборгованість, що утворилася, перед компанією Spacecom.

Про це йдеться на сайті медіа.

Джерело: atr.ua

Про можливе відімкнення від супутника Amos провайдер повідомив в офіційному листі на ім’я генерального директора телеканалу АТR Ленура Іслямова.

“Внаслідок відключення від супутника основна аудиторія телеканалу – жителі окупованого Криму – дивитися нас, як раніше, вже не зможе”, – йдеться в повідомленні.

Керівництво телеканалу АТR заявило, що докладає зусиль для пошуку ресурсів для повномасштабного мовлення та сподівається, що це відімкнення тимчасове.

Наразі дивитися медіа можна в кабельних мережах України та в застосунках цифрового інтерактивного телебачення MEGOGO, Divan TV, OLL TV та Lanet TV і на сайті ATR.ua. Також телеканал продовжує мовлення на YouTube.

Раніше в ATR вже були проблеми з держфінансуванням. У лютому 2020 року редакція навіть зверталася до Європейського парламенту та Європейської комісії по фінансову допомогу “через блокування державного фінансування та відсутність підтримки телеканалу з боку української влади”.

За даними ATR, його цільова аудиторія – понад 2,5 мільйона жителів тимчасово окупованого Криму, мешканці материкової частини України, численна кримськотатарська діаспора в ТуреччиніРумуніїЛитві та Польщі.

Нагадаємо, телеканал отримує фінансову підтримку з держбюджету з 2016 року за кошт програми розселення та облаштування кримських татар і осіб інших національностей, депортованих з території України.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter