Телеканал ATR просить Європарламент про фінансування

Дата: 25 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Кримськотатарський телеканал ATR звернувся до Європейського парламенту та Європейської комісії по фінансову допомогу “у зв’язку із блокуванням державного фінансування та відсутністю підтримки телеканалу з боку української влади”.

Про це повідомляє пресслужба телеканалу. 

У своєму зверненні ЗМІ нагадує про резолюцію Європейського парламенту “щодо ситуації з дотриманням прав людини в Криму, зокрема прав кримських татар”, якою 4 лютого 2016 року Європарламент засудив незаконне закриття телеканалу ATR… та закликає Європейську комісію розширити необхідну фінансову допомогу ЗМІ у вигнанні в Україні.

“Телеканал ATR сьогодні як ніколи потребує такої фінансової допомоги, оскільки перебуває на межі закриття та втрачає надії на отримання найближчим часом допомоги з боку власної держави. Ми просимо вас на виконання положень вищезгаданої резолюції Європарламенту забезпечити єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR необхідною фінансовою допомогою на постійній основі”, – йдеться у зверненні.

Телеканал повідомляє, що він не може отримати виділені державою кошти на 2020 рік “через штучно створені бюрократичні перепони та суперечливе тлумачення нормативних актів окремими органами державної влади”.

За даними ATR, його цільова аудиторія – понад 2,5 мільйона жителів тимчасово окупованого Криму, мешканці материкової частини України, численна кримськотатарська діаспора в Туреччині, Румунії, Литві та Польщі.

Напередодні Асоціація польських журналістів (SDP) висловила підтримку кримськотатарському телеканалу.

Нагадаємо, АTR отримує фінансову підтримку з держбюджету з 2016 року за кошт програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Через припинення фінансування канал на 90% скоротив виробництво власних програм. Скорочення зазнали 45% колективу, зменшено кількість випусків новин та припинено прямі ефіри.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter