Житель Харківщини, який під час окупації агітував переходити на бік росіян, отримав 10 років за ґратами

Дата: 13 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Жителя села Шевченкове на Харківщині, який під час окупації агітував перейти на бік ворога та допомагав окупантам вивозити в РФ награбоване, суд відправив на 10 років до в’язниці.

Про це повідомив речник ГУ СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Під час захоплення Куп’янського району він підтримав рашистів та погодився очолити “відділ адміністративно-господарського забезпечення” місцевої окупаційної адміністрації РФ. На цій “посаді” він займався облаштуванням бігбордів з агітаційними постерами на підтримку російських військ та агресивної політики Кремля“, – йдеться в повідомленні.

Для цього чоловік виділяв з комунального автопарку громади підйомні вежі, вантажну техніку та бульдозери.

Колаборант також організовував перевезення на територію РФ приватного майна, яке окупанти вкрали в захоплених селищах району.

Крім того, за дорученням місцевого гауляйтера фігурант особисто об’їжджав приватні домоволодіння та агітував людей перейти на бік агресора. За це обіцяв одноразову грошову “винагороду” в розмірі 10 тисяч рублів та лояльне ставлення з боку окупантів“, – зазначили в СБУ.

Співробітники СБУ затримали колаборанта, коли він намагався втекти на тимчасово окуповану територію у вересні 2022 року.

Зрадника судили за статтею про колабораційну діяльність та призначили йому 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, від початку повномасштабної агресії Росії проти України і станом на 1 грудня 2023 року, правоохоронці скерували до суду тисячі обвинувальних актів, зокрема за статтями “Державна зрада” та “Колабораційна діяльність”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter