Журналісти знайшли співробітника СБУ, який хотів зірвати показ фільму про офшори Зеленського

Дата: 14 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Олександр Новіков, співробітник Служби безпеки України телефонував чиновникам Київської міської державної адміністрації та ймовірно намагався зірвати показ фільму-розслідування незалежної агенції “Слідство.Інфо” про офшори президента Володимира Зеленського і його оточення.

Про це повідомляє “Слідство.Інфо”.

Джерело: “Слідство.Інфо”

Журналістам стало відомо, що 3 жовтня, за кілька годин до запланованої прем’єри фільму “Офшор 95”, у КМДА  подзвонив чоловік, який назвався співробітником СБУ і пригрозив “проблемами, якщо показ все ж відбудеться“. Він всіляко намагався завадити прем’єрному показу фільму про офшори президента та його оточення, який мав відбутися у київському комунальному закладі “Мала опера”.

Цю інформацію підтвердив радник міського голови Києва Олексій Гриценко. Він опублікував на своїй фейсбук-сторінці номер телефону, з якого дзвонили чиновникам КМДА. У мобільних додатках для ідентифікації абонента цей номер записаний здебільшого як “Олександр Новіков СБУ“.

Телефонували людям, які мають відношення до Малої опери. І, по суті, просили не проводити цей захід, попереджаючи про потенційну якусь відповідальність, якщо він буде проведений. Фізично не погрожували, а з натяками, що можуть бути проблеми, якщо відбудеться цей показ“, — зазначив Гриценко.

Журналісти встановили, що одному із чиновників КМДА дзвінок надійшов близько 15:00 і розмова тривала хвилину.

Інформація про співробітників СБУ майже недоступна. Однак, журналісти видання “Слідство.Інфо” ознайомилися з певними банківськими документами і встановили, що вищезгаданий номер телефону вказав при реєстрації  банківського рахунку чоловік на ім’я Олександр Новіков.

У цих документах він зазначив, що навчався в Національній академії внутрішніх справ, а потім почав працювати в управлінні Служби безпеки України в місті Києві та Київській області.

Також джерела “Слідства.Інфо” в пенсійній системі підтвердили, що впродовж 2021 року Олександр Новіков отримував зарплату в тому самому Управлінні СБУ Києва та області.

Журналісти подзвонили за вказаним номером телефону Олександрові Новікову, але після питання про його причетність до зриву показу фільму “Офшор 95”, чоловік кинув слухавку. Відтак, репортери зустріли його під будинком, аби повторити питання.

Я з погрозами не телефонував. Чесно кажу. У мене є робочі питання, а робочі питання — це робочі питання. А з погрозами не телефонував“, — сказав Олександр Новіков.

Крім того, “Слідство.Інфо” надіслало офіційний запит до Служби безпеки України з проханням пояснити ситуацію, що склалася. Але СБУ офіційно заявила, що не причетна до зриву прем‘єри і зазначила, що “не втручається в діяльність журналістів”, звинувативши їх у маніпуляціях.

Нагадаємо, керівництво “Київської Малої опери” відмовило журналістам незалежної розслідувальної агенції “Слідство.Інфо” в заздалегідь погодженому показі фільму “Офшор 95”, але після розголосу ситуації передумало: 3 жовтня прем’єра фільму все ж таки відбулася.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter