Журналісти трьох ЗМІ заявляють, що їх не пустили на пресконференцію Зеленського та Блінкена

Дата: 06 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Журналісти трьох українських ЗМІ – 5 каналу, інтернет-видання “Букви” та телеканалу “Прямий” – повідомили про те, що їх не акредитували на пресконференцію президента України Володимира Зеленського та держсекретаря США Ентоні Блінкена 6 травня. 

Інформацію про це розміщено на інтернет-ресурсах редакцій.

Джерело: pixabay.com

5 канал уточнив, що напередодні надсилав документи на реєстрацію до Офісу президента, але отримав відмову у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Також в акредитації відмовлено телеканалу “Прямий”. За словами журналістки Олени Курбанової, причиною відмови в ОП теж назвали карантинні обмеження. 

“У зв’язку з карантинними заходами, запровадженими в країні для протидії поширенню епідемії COVID-19, кількість представників засобів масової інформації, які візьмуть участь у висвітленні заходу, обмежена. Тому, на жаль, змушені відмовити вам в акредитації. Водночас інформуємо, що захід транслюватиметься в соцмережах на офіційних сторінках Офісу президента”, – йдеться в офіційному листі ОП, скриншот якого оприлюднено на сайті “Прямого”.

Не акредитували на пресконференцію Зеленського та Блінкена й журналіста інтернет-видання “Букви”.

Як зазначено на сайті видання, кореспондент Олександр Кужельний надіслав необхідні для цього документи у встановлений термін, проте йому відмовили. Причина – карантинні норми, через які кількість допущених на захід журналістів обмежено.

Водночас, за повідомленням журналістки 5 каналу Ірини Сисак у фейсбуку, на пресконференції присутні кореспонденти каналів “Україна”, “1+1”, Інтерфаксу, Reuters та інші.

Про те, що у зв’язку з карантинними обмеженнями в пресконференції Зеленського та Блінкена зможуть узяти участь лише 20 представників ЗМІ, Офіс президента попередив напередодні візиту держсекретаря США до нашої країни.

У коментарі “Детектор медіа” пресслужба президента пояснила, що акредитуватися хотіли близько 60 ЗМІ, загалом понад 100 журналістів, і надати доступ на захід всім охочим було неможливо. Водночас в ОП заявили, що була забезпечена пряма трансляція, оперативне розповсюдження фото- та відеоматеріалів для журналістів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в державному Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості частину журналістів не пустили на захист кандидатської дисертації нардепа Іллі Киви. Представникам ЗМІ довелося викликати на місце події поліцію.

Фотографія обкладинки: Офіс президента 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter