Журналісти можуть отримати страхування в разі відрядження до зони бойових дій

Дата: 26 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Журналісти українських незалежних медіа в разі відрядження до зони бойових дій можуть отримати страхування в Міжнародному фонді страхування журналістів (МФСЖ).

Про це повідомили на сайті Інституту масової інформації.

Джерело: pexels.com

Застрахуватися можуть фіксери, журналісти, відеооператори, редактори, фотографи, які їдуть в офіційне відрядження до зон бойових дій, на звільнені території, прикордонні території з Росією та Білоруссю, прифронтові території, а також мають засоби захисту. 

Пріоритет віддають тим, хто пройшов безпекові тренінги та курси домедичної допомоги.

Подати заявку можна тут, але не пізніше ніж за 36 годин до відрядження. У разі позитивного рішення координатори фонду зв’яжуться з кандидатами.

Термін відрядження — від 1 до 20 днів на одного журналіста та відеооператора / редактора / фотографа, що є членами однієї команди, яка їде у відрядження.

Кожну заявку розглядає незалежний орган проєкту – Координаційна рада МФСЖ, яка й ухвалює рішення про страхування чи відхилення заявки.

Страхове покриття – до 100 000 доларів США на відшкодування медичних витрат у разі ушкодження. В разі загибелі журналіста родина отримує 100 000 доларів США.

Фонд є ініціативою громадських організацій “Фундація “Суспільність”, “Асоціація незалежних регіональних видавців України”, “Інститут масової інформації”, “Детектор медіа”, “Центр демократії та верховенства права” та “Інститут розвитку регіональної преси”. Він запрацював навесні 2022 року.

Проєкт реалізує Асоціація “Незалежні регіональні видавці України” за фінансової підтримки ECPMF у межах проєкту Voices of Ukraine.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter