Журналістка Кутузова отримала французьку правозахисну премію за фільм про активіста Чагарова

Дата: 11 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Українська журналістка та режисерка-документалістка Таїсія Кутузова отримала цьогорічну премію Французької Республіки “Свобода, рівність, братерство” за роботу над фільмом “Ти, бл*, рота закрий” про громадського активіста з Київщини Сергія Чагарова. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Посольства України у Франції . 

Трейлер фільму “Ти, б*я, рота закрий” 

Минулого року в межах фестивалю Docudays UA відбулася прем’єра фільму Кутузової, який вона готувала з продюсеркою і журналісткою Центру прав людини ZMINA Єлизаветою Сокуренко. “Ти, бл*, рота закрий” – це короткий документальний нарис із життя активіста Сергія Чагарова, який з 15 років бореться з корупцією в Гатному на Київщині.

Премію, що вручає Національна консультативна комісія з прав людини Франції, журналістка отримала за діяльність у сфері захисту й підтримки прав і свободи людини та роботу над проєктом. У списку кандидатів разом з Кутузовою було близько 200 людей та організацій із 200 країн світу. Окрім української документалістки лауреатами премії стали громадські організації з Індії, В’єтнаму, Танзанії та Монголії. 

Нагадаємо, що цього року під час знімання в Гатному на Кутузову напали поліцейські. У сутичці журналістці заламували руки та зламали мікрофон камери, щоб вона припинила знімати. У жовтні ДБР відкрило справу проти силовиків, які напали на неї. 

Відомо, що з початку року зафіксували 184 випадки порушення свободи слова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter