Журналістів не пустять на суд над Савченко

Дата: 24 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Журналістів не допустять навіть у будівлю суду, де відбудеться попереднє засідання у справі делегата ПАРЄ Надії Савченко.

Про це “Укрінформу” розповів її адвокат Микола Полозов, додавши, що навряд чи це пов’язано з гарантуванням безпеки.

“Так, попередні слухання відбуваються в закритому режимі, тобто в зал журналістів не пускають. Але вони можуть перебувати у будівлі суду. А тут цілий суд закривають”, – обурюється адвокат.

“Навіщо, якщо в майбутньому обіцяють “робити за законом”, тобто впускати, незрозуміло… Я взагалі логіку російської влади дуже часто не розумію. Можуть, проте, і потім “з метою безпеки” нікого до суду не пускати. Пектися на сонці? Охочих буде небагато. Мета – зниження уваги до справи”, – вважає Микола Полозов.

Як відомо, напередодні прес-секретарка Донецького міського суду Ростовської області Росії Тетяна Дієва повідомила, що “з метою забезпечення безпеки учасників процесу” 30 липня допуск у будівлю суду буде обмежено.

Нагадаємо, українську льотчицю, народного депутата і члена ПАРЄ Надію Савченко звинуватили в Росії за трьома епізодами: пособництво у вбивстві російських журналістів, незаконний перетин кордону і замах на вбивство п’яти мирних жителів, що перебували поряд з журналістами. Адвокати та сама Савченко стверджують, що її викрали на Донбасі і незаконно вивезли до Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter