Журналісти “Громадського”: українські військові йдуть з Дебальцевого

Дата: 18 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Журналістка Анастасія Станко повідомляє, що українські військові залишають Дебальцеве. Штаб АТО стверджує, що відбулося перегрупування і триває бойова операція.

Як повідомляє “Українська правда“, журналістка “Громадського ТБ” стверджує, що багато хто виходить із міста пішки (зокрема, 168-ма бригада та 40-й батальйон територіальної оборони “Кривбас”), на трасі на Артемівськ їх підбирають українські підрозділи.

Всі частини проривалися з боєм, розвідка “пробила” їм дорогу.

За словами військових, поки що не всі українські формування змогли вийти з Дебальцевого. Зсередини міста їх прикривають 3-й і 8-й полки спецназу.

Бійці “Кривбасу” кажуть, що були в оточенні в Новогригорівці, під постійним мінометним обстрілом, п’ять діб нічого не їли. Село, за словами військових, “стерли з лиця землі”.

Трасу перекрили перед поворотом на Світлодарськ, далі вона обстрілюється.

Зараз трасою їдуть багато “швидких”, які забирають поранених, точну кількість наразі назвати важко. Поранених везуть в шпиталь в Артемівську.

Натомість, як пише “ВВС Україна“, у штабі АТО заявили, що українські військові в районі Дебальцевого “після перегрупування продовжили опір ворогу“.

За словами речника АТО Анатолія Стельмаха, зараз у Дебальцевому “триває бойова операція“.

Починаючись з вчорашнього обіду диверсійно-розвідувальні групи противника увірвались у місто і почали знищення інфраструктури. Були підірвані залізничні сполучення, декілька під’їзних шляхів, пошкоджені мережі електропередач“, – заявив він.

На Донецькому напрямку також активізувалися сепаратисти, вони вели вогонь по Водяному, Пісках та Авдіївці, додав Стельмах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter